info@wijgaanonline.be

7 tips voor uw bedrijf

Sociale media, waar beginnen we?


Met inmiddels meer dan 3,8 miljard zijn we... En dat is enkel in 2020!


Maar bedrijven kunnen sociale media gebruiken om zinvol in contact te komen met personen die hun bedrijf al kennen en leuk vinden. Maar… ze kunnen het ook gebruiken om in contact te komen met personen die hun bedrijf nog niet kennen. En met deze 7 tips kan uw bedrijf zich wagen aan nieuwe markten en levenslange naamsbekendheid creëren.


1. Zet duidelijke doelen

Waar bent u actief op sociale media? Het kan zijn om uw klanten te betrekken, klantenservice aan te bieden, uw publiek te vergroten, nieuwe leads te generen of de verkoop te stimuleren. Het kan ook zijn om meer webverkeer te genereren. Maar wat de reden ook is het is belangrijk dat je duidelijke doelen voor ogen hebt en dat u een strategie ontwikkeld om deze dan ook te bereiken!


2. Ontwikkel een sterke strategie

Nu u een duidelijk idee heeft van wat u wilt bereiken, kunt u een aanpak ontwikkelen om u te helpen uw doelen te bereiken. Om aan de slag te gaan heeft u natuurlijk een team nodig dit zou u kunnen uitbesteden maar u kunt dit ook zelf doen! Begin bijvoorbeeld met het bepalen van hoeveel u iets post, en wat u post. Zorg ervoor dat je consequent post op sociale media.


3. Begrijp uw doelgroep

Begrijpen wie uw doelgroep nu juist is, is een van de meest cruciale stappen om een sterk strategie voor uw bedrijf op te bouwen. Verzamel demografische gegevens van uw doelgroep, waaronder leeftijd, inkomensniveau en opleidingsniveau. Ontdek hun interesses en favoriete sociale netwerken. Met deze informatie kunt u uw doelgroep bereiken met de juiste boodschap.


4. Breid uw doelgroep uit

Nu u weet wie uw doelgroep is, is het tijd om uw roadmap voor sociale media opnieuw te bekijken. Bedenk creatieve manieren om meer potentiële klanten te bereiken.


5. Kies de juiste netwerken

Sinds de lancering van Facebook in 2004 is de sociale media scene extreem gegroeid. Tegenwoordig zijn er tal van platforms die eindeloze mogelijkheden bieden om onder andere contact te maken met mensen. Maar hoe kies je de juiste opties met al deze netwerken? Het komt neer op uw doelgroep en doelen. Als u leads wilt genereren en relaties wilt opbouwen, dan kan je best met Facebook in zee gaan. Als je een jonger publiek hebt dan zullen Snapchat en Instagram beter bij u passen.


6. Hou je bezig met je volgers

Publiceer niet alleen berichten. Blijf online en communiceer met uw volgers door te reageren op berichten die achtergelaten zijn door gebruikers. Stel vragen en beantwoord ze, probeer klachten op te lossen, uw klanten zullen dit waarderen.


7. Bouw constant aan je imago

Aangezien sociale media geweldig is om een merkidentiteit op te bouwen, is het noodzakelijk om berichten te maken en te publiceren die passen bij uw bedrijf en imago.


Het gebruik van sociale media om uw bedrijf naar succes te leiden, hoeft niet eng of duur te zijn. Je moet gewoon strategisch zijn in je aanpak. Deze tien deskundige sociale media tips helpen je alvast op weg!


Ontvang tips van ons!

Volg ons op sociale media!

Copyright 2020 - Intal Media

Samen Sterk Online!